Första advent

Vi inte köpt någon adventsljusstake men vi har ta mig tusan adventsfikat med julmust, kakor, bullar och självklart skumtomtar! Tyvärr inga lussebullar för dom är redan slut. Vi har letat upp svenska kyrkan i oslo så vi kan gå på luciafirande!
Vi är nu uppe på övertid men vi måste helt enkelt se ett avsnitt av gossip girl till! Sen ska vi sova, big day tomorrow!


Flötesaus

Fredag igen, veckorna bara springer iväg. Det har varit mycket jobb på ikea på sistone. Och jag känner nu att jag är trött. Imorgon ska jag på julfest efter jobbet, ska tydligen komma runt 700 personer så lite intressant ska det bli!



När jag jobbade på Adecco ibörjan av veckan döpte en vakt mig till May, haha! Inte konstigt att ingen trodde på mig när jag sa att jag hette Malin! Vi har också tvättat idag, inte lika mycket som förra men det är svårare att röra sig i vårt annars så stora rum! Nattduksbordet är också lite överbemannat! Ikväll har Micka varit nere och vi har kollat lite gossip girl och ätit chokladpudding!





Flötesaus är mitt absoluta favoritord på norska!
Enjoy! /May ;)


Jordgubbar

Idag fick jag goda jordgubbar och en äcklig smoothie på jobbet..

Det var allt jag hade att säga:p

//Linda

You know me

Eftersom jag är så seg på att uppdatera vet alla redan vad som händer och sker. Vi åker tillbaka till storstaden! Lång bussfärd med film och godis, inte fy skam det heller! Helgen hemma har varit jättebra. Torsdagskvällen var verkligen en hit och jag vill aldrig mer gå på bio som en vanlig dödlig.


Jag i den otroligt sköna bio-stolen med ryggstöd som kan justeras efter behov! Gööööööött!

/Malin


Åter till Oslo

Så var hemmavistelsen snart slut. Alltid lika jobbigt att säga hej då till alla igen.. Men helgen har varit otroligt bra=) Har hunnit med en hel del, tyvärr inte allt jag skulle vilja, men man kan omöjligt hinna allt.

Nu ska jag packa det sista och mysa i soffan med Calle innan Malin och jag ska sätta oss på swebus mot Oslo igen..

Hej då Linköping, vi ses till jul.

//Linda


Linköping

Så är vi äntligen hemma i Linköping =)
Flygresan gick otroligt snabbt, kändes inte ens som om vi hann lyfta förrän vi skulle landa.. Idag har jag umgåtts med min kära mor. Har blivit en del shoppande, gick inte att låta bli:p
Nu väntar jag på att Calle ska komma hem så vi kan laga mat innan Lovisa och Macke kommer hit för filmkväll!

Puss på er!

//Linda

korvstroganoff

Igårkväll var vi hemma hos Angelica och Klara. Vi gjorde korvstroganoff och det var riktigt gott! Vi blev överraskade av att dom till efterrätt hade gjort kladdkaka med fruktsallad. Rann det lite saliv ur våra mungipor tror ni? Det kan jag intyga att det gjorde.

Imorse gick vi till Adecco, jag var fruktansvärt trött och hade Linda sagt att det var okej att somna om hade jag gjort det på 2 sek. Har gått en sväng på stan, blev extremt sugen på frukost från mc donalds men ve och fasa så har dom inte frukost på mc här!! Tillslut blev det varm choklad och boller från 7 eleven, inte fy skam det heller!




Dålig dag

Mådde helt okej när jag vaknade, tog mig till jobbet, jobbade ca en halvtimme. Sen blev jag helt plötsligt yr och lite illamående. Hoppades att det skulle gå över men blev bara värre så var tvungen att gå hem. Hemresan med trikken var en mardröm, den var helt smockfull av folk så jag fick stå.. inte lätt när man är alldeles yr och snurrig. Gick och lade mig på en gång när jag kom hem och har sovit hela dagen. Känner mig bättre så jag hoppas verkligen att det bara var något tillfälligt.. Jag SKA åka hem på onsdag, jag får inte bli sjuk.

Behöver jag ens säga hur rädda alla på jobbet blev när jag sa att jag inte mådde bra? Man riktigt såg tankarna.. Svininfluensan!! Håll dig borta! Gå hem på en gång!!


//Linda


Nightlife in Oslo





Lördagskväll, vi var klara, hade besökt vinmonopolet och handlat det billigaste vinet! Mätta av all tacos och njöt av alla chips (firstprice såklart!) Lyssnade på bra musik, klockan blir över 23.00. Jag gäspar rätt rejält, Linda hänger lite med huvudet. Hm, både tänker det men ingen säger det. Vet inte vem som tar till orden, jag är trött, ska vi sova? Den andra är inte sen att haka på. Sminket försvinner snabbt, tänderna borstas och båda ligger under täcket. Godnatt, vilken kul utekväll vi har haft!! =)

/MalinMalinMalinMalinMalinMalinMalin

Äntligen helg

Var så skönt att få sova ut ordentligt imorse=) Pallrade mig upp vid elva och satte på datorn för att prata med Calle. Sitter fortfarande kvar i sängen och har inte gjort något vettigt alls. Tittat på arga snickaren:p Men ibland måste man få ha sådana dagar. Tänkte ta mig i kragen och duscha snart..
Malin är duktig och jobbar idag. Men till mitt försvar så jobbade jag igår medans hon latade sig hemma.

Igår var vi på vinmonopolet och införskaffade oss vin, så ikväll blir det nog utgång. Malin har fått i uppgift att ta reda på vart vi ska gå ikväll. Vi får se om hon lyckats:p

//Linda


Nya gamla skor

Igår upptäckte jag att mina skor gått sönder. Jag är inte förvånad. Mina skor går alltid sönder, på ett eller annat sätt. Men det har iaf lärt mig något - spara alltid ALLTID skokvitton.
De var köpta på Din Sko hemma i Linköping men jag kunde reklamera dom här i Oslo, väldigt bra!
Kom på problemet precis när jag fick pengarna tillbaka.. vad ska jag nu ha på mig på måndag?? Jag tog nämligen bara med mig två par skor hit och jag kan inte använda stövlar på jobbet. Så var helt plötsligt tvungen att leta nya skor. Det hade jag inte planerat.. tänkte nog inte alls när jag bestämde mig för att reklamera dom.. Slutade med att jag köpte likadana igen:p
Måndagen är räddad.

De har haft vägarbeten utanför oss ett tag nu och det har gjort att "vårt" övergångsställe är borta, det finns ingen övergångsställe-skylt heller så helt plötsligt gick det knappt att komma över vägen, men idag såg vi till vår glädje att de målat dit ett nytt! Det gjorde oss lyckliga.. inte mkt som behövdes idag:p

Vi har precis firat fredagen med Mc Donalds mat=) Nu blir det tarzan!
(blev inget tarzan förra helgen, internet tog hela vår uppmärksamhet..)

Var förresten en på jobbet idag som frågade om jag hade problem med mina axlar.. ehh? Hon tyckte de såg konstiga och snea ut. Man tackar..

Trevlig helg allihop!

//Linda

Förresten..

..när jag kom hem alldeles nyss så var det några killar här och städade vårt kök och korridor.. trodde vi skulle göra det själva. Helst eftersom vi har ett städschema att följa. Förvirrande, men mkt uppskattat!

Nu till pirogen.

=)

Tvingade min underbara pojkvän att fixa till vår blogg igårkväll, efter mina önskemål såklart. Jag tycker själv att den blev väldigt fin. Jag hoppas Malin tycker detsamma:p
Jobbar man kväll hela tiden så får man inte vara med och bestämma!

Nu ska jag laga lite mat (vilket innebär att jag ska värma en pirog)

//Linda

jobb jobb jobb

Igår var det en på "jobbet-för-dagen" som frågade mig om jag hade svininfluensan. Haha. Bara för att jag hostade en del. Folk är lite överdrivet rädda tycker jag. Det finns fortfarande något som heter förkylning, men det verkar glömmas bort.

Det känns som om jag bor själv nu.. Malin och jag går om varandra totalt när hon jobbar kväll. Vilket gör att jag glömmer bort allt hyper-dyper-viktigt som jag ska säga till henne.. som att brödet på kiwi, first price brödet kostar 5,90! Det brödet kommer jag alltid att köpa.. Sådana intressanta saker hinner jag nu inte säga till henne:p Men imorron kanske vi hinner umgås lite=)

Vi var på ikea häromdagen, eller ja malin är ju där typ jämnt, men tillsammans alltså. Vi köpte en dörrmatta och två stora lådor, jag köpte även skumtomtar! Fy tusan så gott. Jag åt upp hela påsen samma kväll vilket gör mig lite deppig nu.. är väldigt sugen på skumtomtar nämligen. Jag hoppas att snälla Malin kan köpa en ny påse till mig någon dag.

Idag har jag återigen tackat nej till ett jobb. Känns som om jag gör det alldeles för ofta.. Detta gällde ett butiksjobb, de säljer peruker och löshår och annat jox. De ville ha någon som jobbade iaf minst ett år och det kommer inte jag göra så kändes elakt och ljuga för dom.. de kommer nämligen utbilda mig ordentligt under typ 3 månader(!) så vore ju elakt att sluta typ direkt efter det:p

Jag längtar tills vi åker hem nästa vecka! Ska bli underbart=)

//Linda

onsdag

Dagarna ser lite annorlunda ut när man börjar 15.00 och jobbar till 23.00. Jag som aldrig har varit någon kvällsmänniska är helt slut när jag kommer hem mitt i natten. Helt stört att det är öppet så länge men det finns faktiskt folk som går och handlar då.

Om en vecka idag flyger vi hem för en långhelg i Linköping. Ska bli skönt att ta det lite lugnt och bara gilla läget!

/Malin


julsöndag

Även fast jag var slutkörd efter en lång arbetsdag på ikea igår var det skönt med bio! Det var en mysig julfilm som gjorde att vi idag sitter inne med tända ljus och lyssnar på julmusik. Vi har ätit god mat, pytt i panna med ägg och rödbetor. Eftersom helgerna är enda tillfället då vi lagar mat så passar vi på! Imorgon är det en ny vecka och jag ska till ikea på nybörjarkurs, hoppas verkligen att Kamprad kommer. Hur coolt vore inte det!

Vi har förresten tvättat för första gången idag! Det gick bra tills vi skulle hänga upp allt i vårt rum. Det hänger kläder överallt! Hoppas det mesta är torrt till imorgon för vi har inte många centimeter att röra oss på!

Nu ska vi snart kolla på Tarzan! Ha de!

/Malin


Pepparkakor

Häromdagen när jag kom hem så luktade det pepparkakor i hela vårt rum. Min kära rumskamrat hade nämligen glömt att sätta på locket till pepparkaksburken.. Resultatet blev mjuka pepparkakor och ett rum som länge luktade pepparkakor :p julstämning på hög nivå!

Idag sitter jag återigen ensam på biblioteket, Malin fick nämligen ett extra pass på ikea. Men jag har haft sällskap via skype av både mamma och pappa och även Calle. Och nu kom precis micka och freddan så ska inte klaga alltför mkt!

Ikväll ska vi allihop gå på bio. Det är nämligen halva priset på alla föreställningar i hela Oslo just idag. Och snåla svenskar som vi är passar vi på.
Det blir A Christmas Carol med Jim Carrey och 3D-glasögon! Blir nog kanon.

//Linda

Vi vet vi vet..

..vi är jättedåliga på att uppdatera vår blogg. Men jag skyller fortfarande allt på bredbandsskiten. Norge vill garanterant inte att vi ska ha något internet i vårt lilla rum. Malin gjorde ytterligare ett försök när hon i helgen var i Sandefjord hos Sofia, men självklart så låg netcoms sida nere. Självklart, vad trodde vi. Så inget internet då heller. Vi ORKAR inte mer..

Malin lämnade alltså mig själv i helgen för att umgås med sin syster. Så jag har egentligen inget vettiga att säga alls för jag gjorde ingenting i helgen. Förutom att sträckläsa en bok, titta på hela gossip girl säsong två, plocka lite med mitt kretaalbum och sova mkt:p Var en ganska bra helg förutom att jag kände mig lite ensam. Men snäll och underbar som malin är så lagade hon köttfärsås i fredagskväll vilket räckte till mig hela helgen så jag behövde iaf inte svälta i min ensamhet.

Nu är det bara 16 dagar kvar innan vi får flyga hem! Jag längtar väldigt mycket, ska bli så skönt med några dagar hemma =)

Förrsten så har Micka nu flyttat in på våningen över oss, och imorron kommer även Freddan. Väldigt trevligt att vi nu har några fler att umgås med! Och de har en fungerande TV på deras våning.. där kommer vi nog att hänga en del, hehe.

Puss och hej

//Linda


RSS 2.0