Maaalin

Idag är första dagen jag är lite bitter, jag fick inte det där parkeringsvakt jobbet, fast jag tyckte det gick så bra på intervjun. Ville nästan gråta när jag läste mailet, farmor fick muntra upp mig på telefonen. Men men, nya tag. Jag tog alla fall ett kliv upp på stegen idag, behövde inte diska, fick sköta salladsbuffé och göra äckliga ägg-grejer med korv i som alla norrmänn verkar vara väldigt förtjusta i. Ska vara där hela nästa vecka också, hej-tidiga-morgonar! 
 
Nu ska jag sörja både att jag inte fick jobbet och att biblioteket stänger 16.00 idag, no more internet for me...


Hej hej!

Våra intervjuer idag kändes bra! Var väldigt avslappnat och vi hade turen att än en gång intervjuas av en svensk =) Fast denna gång var även en norsk närvarande, och vi förstod honom väldigt bra. Duktigt av oss tycker vi.
Vi får veta redan imorron om vi fått jobbet eller inte så vi får se! *Håller tummarna*
Får vi det börjar vi redan på måndag med två veckors utbildning i hur man blir lapp-Lisa :p Hehe, nej då, utbildning till "parkeringsbetjänt" :p

Fick även ett samtal från adecco under dagen, de hade saknat oss imorse. Där ser man. Vi fick iaf jobb imorron, vi ska även då typ diska eller hjälpa till med något i köket.
Vi båda börjar kl 07, vi måste åka ca 06 hemifrån, jippi.

Längtar efter helgen, ska bli skönt att sova =)

//Linda


=)

Hej hej, Linda här.
Min första arbetsdag igår var super. Alla var jättetrevliga. Jag fick precis som malin stå i disken. Men jag jobbade lite längre och fick även till med en middag på kvällen, det vankades tapas. Så jag fick förutom att diska även hjälpa till att lägga upp mat och se till att faten var påfyllda.
Det var inte så tråkigt som det låter.
Det bästa med dagen var all mat jag fick. Lunch, glass, fika och middag. Mums.
Synd att de bara behövde hjälp över dagen.

Idag var vi återigen på adecco kl 06,30 men det hjälpte tyvärr inte mig. Malin fick jobb men inte jag tyvärr. Jag och en annan svensk tjej satt och väntade flera timmar men sen gav vi upp och skulle precis gå när de kom ut och sa att dem hade fått ett till uppdrag. Vi körde sten, sax, påse om det och jag förlorade.

Förresten, Kristin om du läser det här, du känner nog den tjejen jag satt och väntade med! Hon är från Kimstad (Sverige är ganska stort och ändå träffar vi folk från östergötland det första vi gör!). Ni har tydligen varit typ i scouterna tillsammans? Kommer tyvärr inte ihåg hennes namn, kan ha varit angelika.. ska försöka ta reda på det!

Imorron ska även jag på intervju, på samma ställe som malin. Vi får se om det var parkeringsvakt eller vad det gällde! Kl 09,30 ska jag infinna mig.
Vi har även blivit kallade på intervju till en mcdonalds resturang på måndag, men den ligger ganska långt från oslo så vi får se hur svårt det är att ta sig dit..
Det börjar hända saker här borta iaf!

//Linda


Malin här!

Woho jag har fått en till intervju som är på torsdag! Parkeringsvakt eller nåt i den stilen (det är så svårt att komma ihåg när man har sökt så många) Men önska mig lycka till!
Jobbet idag gick bra! Jag är tydligen duktig på att diska, vem visste! Men det var inte så långt pass men vi hoppas på mer imorgon!

/Malin


JOBB!

Imorgon kl. 06.30 ska vi infinna oss. Kantine arbete ska utföras! Diska, hacka sallad, skära gurka, you name it! Vi var på "intervju" idag och bara några timmar efter ringde han, ja vi är visst rätt så jävla bra i alla fall! Nej men det ska bli skönt att börja tjäna pengar vi har ju ändå varit arbetslösa i nästan en hel vecka....

Vi har också varit en sväng på IKEA idag, käkade köttbullar och falafel, köpte ljus, tofflor och filtar. Det är skapligt kallt i vårat rum så en varm pläd och lite ljus ska bli skönt ikväll! Ni ska bara veta vilken mysfaktor vi har. Ska bara köpa en plansch så är det 100 procentigt!

Cv tur

Malin och Linda går in i en icabutik: Hej! Vi undrar om ni söker efter någon ny personal?
Killen i kassan: Öhm, jag vet inte, vänta ska jag ropa på chefen.
Malin och Linda när chefen kommer: Hej! Vi undrar om ni letar efter någon ny personal?
Chefen: Ja...
Chefen förblir tyst...................
Malin och Linda blir chockade: Ehm, jaha, men ja, vill du ha våra cvn?
Chefen: Ja.
Malin och Linda tänker så det knakar på vad de ska säga.............

Det var inte alls kul när det hände. Chefen sa ingenting och verkade lite efterbliven? Men ja dom sökte personal och trots våra eländiga försök till att småprata ville han inte! haha ja vi får väl se! Men vi fick lite positiv respons från en annan butik så dagen var lyckad!


Vi hängde lite i slottsparken. Det är superfint väder idag!


Vår egna hylla i kylen! Får se vad det blir för festmåltid ikväll!

Nu stänger biblioteket så vi måste gå vidare! /Malin


Lindas nya vän



Titta vilken fin liten vän jag har hittat i vårt köksfönster!
Honom ska jag ta hand om.
=)

/Linda


Hej

Idag har vi varit runt på olika bemanningsföretag. Ska på en intervju på måndag så vi håller tummarna för att det ska vara bra! Vi gick en sväng till hamnen också, det var fint, synd att det inte är sommar.



Nu i helgen hoppas jag på att vi ska turista lite, typ se slottet och lite så! På bilden tänkte jag att jag skulle visa slottet men det var så långt bort så det syns inte...  



Annars så knallar det på. Vi lagade mat idag, makaroner och falukorv.


Deichmanske bibliotek

Så här länge har varken jag eller Linda spenderat på ett bibliotek tidigare, 6 timmar är vi uppe i nu! Jag tror vi har varit nyttiga, ringat in adresser som vi ska till imorgon och skickat ut lite ansökningar.

Våra magar är väl nog inte så nöjda med dagens händelser. Varsinn yoghurt med musli. Bättring där tjejer!


Nu ska vi till några hotell! Wish us all luck!
/Malin


Oslo

Nu är vi här!!
Vi klarade två byten med 6 väskor, vilket bara det är värt en bragdmedalj! Vi fuskade och tog en taxi från stationen, vilket det helt klart var värt! Vi fick till och med betala extra för att det blev övervikt på bilen(!)
Vi fick en smärre(?) chock när vi fick se vart vi skulle bo... Det är ett rum helt enkelt, ingen lägenhet utan mer som en studentkorridor. Alla har varsitt rum och sen har vi gemensamt kök och badrum. Vi tyckte det var skitfult/hemskt när vi såg det men har nu lugnat oss och insett att det är helt okej!


Så här såg det ut innan vi hade packat upp, nu är det lite bättre!


Vårt kök/allrum.


Vårt enda förvaringsutrymme. Behöver vi säga att det blev trångt?


Wessels gate 6

Vi har inget internet än, men har hittat ett fin fint bibliotek som har det, bara några minuters gångväg! Nu ska vi vara lite nyttiga och fixa ett jobb! Vi mår bra om vi inte sa det!

Hej då! / Malin och Linda


Välkommen till vår nya blogg!

=)

RSS 2.0